Notater kræver god notatteknik

At skrive notater er nemt. Men at skrive gode notater man efterfølgende kan bruge til noget, kan være lidt af en udfordring. Derfor er en god notatteknik nødvendig, så du kan få det mest ud af dine noter. Eksempelvis handler det ikke om at skrive alt ned du hører, men derimod om at få fat i essensen af det fortalte ned på papiret.

Der findes flere forskellige notatteknikker, men nedenstående har vi selv gode erfaringer med.

Forberedelse af notater

Det første skridt til en god notatteknik, ligger ved forberedelsen før dine timer i skolen. Hvis du læser op, kan du skrive hovedemnerne ned i dine notater, så du ved hvor du skal skrive dine notater ned, undervejs i undervisningen. Ved at skrive forskellige overskrifter på forhånd sparer du også tid når undervisningen er i gang. På den måde kan du koncentrere dig mere om at lytte til underviseren og derved få mere ud af timen.

Notater fra geografi

 

Notater i timen

Når du møder ind til timen, er det vigtigt at have fokus på undervisningen. Derfor skal du heller ikke skrive alt hvad din underviser siger og skriver ned i blinde. Meget af det underviste står ofte i lærebogen og er derfor ikke så vigtigt at få skrevet. Vigtige ting kan f.eks. være konkrete eksempler på brug af modeller, eller tillægsviden til bogens indhold. Dette er meget vigtigt at få med i dine noter. Lav stikord i stedet for hele tekster, da disse er hurtigere at skrive og stadig kan hjælpe din hukommelse på et senere tidspunkt. Ofte er det også godt at få skrevet forklaringer på modeller ned, da de ofte er vigtige til eksamen.

Organisér dine notater

Når dine noter er kommet i hus, er det vigtigt at få dem organiseret, så du let kan finde dem igen. Med en Rocketbook Everlast og din computer, kan du skrive notater både i hånden og på computeren, samtidig med de bliver elegant organiseret. Del dine noter op i mapper til de forskellige fag og indstil din Everlast til at sende til de rigtige mapper med logoerne i bunden af siden. Sørg for at give dine notater en overskrift der giver mening og gerne en dato, hvis det er relevant.

Som med så meget andet, handler notatteknik om at finde din egen stil og måde at tage notater du kan bruge. Vi håber at denne artikel kan hjælpe dig lidt på vej!

En Rocketbook Everlast, vil uden tvivl også kunne hjælpe dig. Ved du ikke hvad den kan? Så ser her: Sådan virker Rocketbook Everlast

Tagget ,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *