Sådan forbedrer du dine notater i matematik

At tage gode notater og lytte til underviserens ord samtidig kan være en svær kunst at meste. Det er vigtigt for dig at du finder lige præcis din måde at tage noter på.

I dette blogindlæg lægger vi fokus på notateknik i de naturvidenskabelige fag, som matematik, kemi, fysik, osv. Vi har samlet vores 5 bedste råd til hvordan du kan lære at skrive bedre notater.

 

1) Notér emne, underemne og dato på alle noter

Når du efter timen har skrevet et par gode notet i f.eks. geometri, så gør dig selv den tjeneste at skrive emne, underemne og dato øverst til venstre i dit sidehoved. På den måde sikrer du at de notater du ikke kigger så tit på i løbet af semestret er mere genkendelige når du skal bruge dem. Et eksempel:

Matematik 2. semester
Geometri
Cosinusrelationerne.

notater

 

2) Du må gerne misse ord, men notér altid formler og fremgangsmetoder!

Det er naturligvis mere vigtigt at du får noteret matematiske fremgangsmetoder frem for underviserens mundtlige eksempler. Men du må for alt i verden ikke glemme at tager notater overo matematiske fremgangsmetoder. Du gør dig selv en kæmpe tjeneste, da du kan notere stoffet i dit eget sprog og hjælpe dig selv bedre igennem eksamen.

 

3) Brug farver til at adskille forskellige emner.

At bruge farver til notater i matematik er din hjælp til at strukturere og overskueligøre de forskellige emner nemt og hurtigt. Grafer af funktioner og aflede funktioner samt funktionsforskrifter kan f.eks. skitseres i forskellige farver. Et eksempel på notater i forskellige farver:

notater

Køb Pilot Frixion kuglepenne i farve til din Rocketbook Everlast her.

4) Løs øvelsesopgaver igen og igen

Op til eksamen uddeler underviser som oftest mange øvelsesopgaver. Disse opgaver bør du tage i mod med kyshånd, da de udruster dig som studerende til selv at dygtiggøre dig inden for faget. Det kan virke unødvendigt at terpe en million opgaver, men på den lange bane, så giver det pote. Det er disse notater, der er med til at give dig det fulde overblik.

 

5) Upload dine notater digitalt med det samme så de ikke forsvinder

Notater der er væk er det værste mareridt for den studerende op til eksamen. Med din Rocketbook Everlast er det vigtigt at du uploader dine notater med det samme til dine respektive cloudservices og herefter inddeler dem i mapper. De syv ikoner nederst på notesbogens sider giver dig mulighed for at styre hvilke steder dine noter bliver uploaded. Læs mere om appen til Rocketbook Everlast her.

notater

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *